Начало I  Балетна школа "На балет с Радост!" I  За БАЛЕТА I  Галерия  I  Контакт      БГ   / ENПоложения на тялото.

Спрямо публиката и т. 1 положението на тялото или сценично положение на раменете се нарича "Épaulement".
"Épaulement en face" e когато двете рамена са обърнати към публиката.
Когато двете рамене са обърнати към един от двата ъгъла на т. 2 или т. 8 е "Épaulement en croisé" и "Épaulement en effacé"

ТЕРМИН ЗНАЧЕНИЕ
Épaulement Положението на раменете спрямо т. 1. Когато сме фронтално към публиката с лице е en face, едното рамо е изведено е épaulement. Термин, използван да показва движението на тялото от кръста нагоре, като едното рамо е напред, а другото назад. Главата е обърната или наклонена към предното рамо. При използването на épaulement, позицията на главата зависи от позицията на раменете, а позицията на раменете от позицията на краката. Две основни позиции на épaulement са croisé и effacé.
Дава довършителен артистичен вид на всяко движение. Сценично положение, много деликатно.
Croisé Това е положение с крака в V позиция затворени, кръстосани спрямо т. 1, поставени под ъгъл спрямо публиката. Ръце в подготвителна позиция, глава към рамото на предния крак, погледа е към ъгъла и по посока на рамото или в публиката.
Effacé Това е положение с крака в V позиция не кръстосани, отворени спрямо т. 1, поставени под ъгъл спрямо публиката. Квадратът на тялото е към ъгъла, ръце в подготвителна позиция, глава обърната към задния крак в V позиция, поглед в същата посока в далечината. и
Devant Отпред, напред. Този термин може да се отнася за стъпка, движение или положение на крака в предната част на тялото.
Derrière Зад, назад.Партньори: www.balet.bg   www.dance.bg   www.motoracing.bg   www.hondaracing.bg